Proiectarea Gradinilor si Spatii Verzi

   Proiectarea este o etapa foarte importanta in procesul de amenajare a gradinilor pentru ca sunt mai multi factori care se contopesc in aceasta activitate:

    1. Clientul isi face o imagine de ansamblu referitor la cum va fi in gradina

    2. Primeste informatii despre timpul estimat de realizare a lucrarii

    3. Intr-o stransa conlucrare putem sa aducem la un numitor comun atat pretentiile clientului cat si cerintele de baza ale arhitecturii peisagistice

    4. Se estimeaza mult mai bine si mai clar care sunt costurile de executie

   Proiectarea unei gradini sau a unui spatiu verde se face in urma unui studiu, in urma unor masuratori la fata locului, se observa si analizeaza conditiile meteo, clima, unghiul din care rasare soarele cat si poluatorii care sunt din zona.

   Toate aceste aspecte sunt culese si analizate, apoi se trece la proiectarea propriu zisa.

   Asadar inainte de a se trece la proiectarea viitoarei tale gradini, are loc o analiza a contextului in care va fi creata gradina in care te vei relaxa si odihni ori de cate ori vei dori.

   Timpul de proiectarea a unei gradinii dureaza in functie de complexitatea lucrarii, putand fi de cam 10 zile pentru o suprafata medie a unei gradini de 2-3 ari.

   Proiectarea propriu zisa are loc pe calculator cu o aplicatie 3D dupa realizarea masuratorilor si prealabile disctutii cu clientul, pentru a vedea cum va arata viitoarea ta gradina cu plante, cu alei, cu lac, cu casa si mai ales evolutia pe anotimpuri si peste 1, 2, 3 ani.

 

   Un rol important in proiectarea unei gradini este ca se face pe zone, clientul putand sa aleaga, sa modifice fiecare colt fara a pertuba ansamblul.

   Ce se intampla daca nu se face o proiectare inainte de amenajarea gradinii?

   Costurile de proiectare sunt foarte mici in comparatie cu contrabeneficiile acestora, pentru ca fara o proiectare initiala a gradinii, vor aparea costuri suplimentare la final, discutii contradictorii cu clientul, o extensie a timpului de executie, toate acestea creand un disconfort familiei clientului.proiectare-gradini-spatii-verzi
proiectari-gradini
proiectari--spatii-verzi-gradini
proiectarea-gradinilor
proiectarea-gradinilor_
proiectare-gradini
proiectarea-gradinilor-spatii-verzi
proiectarea-spatiilor-verzi
proiectare-gradina-spatii-verzi
proiectare-gradini-case