Amenajarea grădinilor și spațiilor verzi

Etapa de amenajari gradini este a doua in procesul de transformare a gradinii tale, dupa etapa de proiectare,
si cuprinde urmatoarele aspecte:

1. Ierbicidarea cu ierbicid total al intregii suprafete ce urmeaza a fi prelucrate, de cel putin una sua doua ori, in functie de infestarea cu bruieni a solului
2. Pregatirea solului existent, iar daca acesta nu corespunde din punct de vedere al calitatii,
se aduce pamant fertil dintr-o alta zona
3. Se niveleaza pamantul
4. Se sapa groapa pentru viitorul iaz, pamantul rezultat va fi folosit la alpinariu
5. Se instaleaza sistemul de irigatie – daca este prevazut in proiectul de amenajari gradini
6. Se planteaza plantele, arborii, arbustii, etc

(Nota: Pentru asigurarea unui confort in intretinere in zonele cu arbori, arbusti sau alte plante, pentru impiedicarea aparitiei bruienilor se pune pune folie antibruiana peste care se asterne piatra sau scoarta decorativa)

7. Insamnatarea gazonului sau intinderea ruloului de iarba
8. Udarea consistenta a intregului ansamblu

NOTA: Pentru confortul clientului, atat in ceea ce priveste viitoarea estetica a gradinii cat si a nevoii de timp liber, recomandam ca pentru orice suprafata mai mare de 200 metri patrati sa fie realizat un sistem de irigatie automat sau semi-automat.

Daca acesti pasi sunt sariti, riscul este foarte mare ca in gazon sa apara bruieni sau alte plante nedorite. Numai prin ierbicidare totala repetata se poate obtine un gazon de calitate superioara, altfel va fi doar o incercare de gazon cu foarte multe bruieni care vor impanzi gradina.

Daca se doreste o gradina fara gazon, doar cu flori se instaleaza prima data o folie anti-bruiana si apoi se trece la plantarea florilor in conformitate cu proiectarea gradinii. Intreg procesul de amenajare a unei gradini dureaza in functie de suprafata, complexitatea lucrarii si mai ales de conditiile meteo.

Care sunt efecte secundare a unei amenajari gradini lipsite de proiectare si mai ales de respectarea variabilelor necesare?

Nerespectarea acestor pasi creaza inconveniente in timp, putand conduce la pierderi financiare neprevazute sau chiar a intregii amenajari.

Poze cu amenajari gradini, amenajari curti si amenajari spatii verzi:

Click Here to Leave a Comment Below